Thisted hundeførerforening

Thisted hundeførerforening

Klubben for alle, der gerne vil træne med sin hund

Flere flotte resultater fra klubbens medlemmer

KonkurrencerPosted by Karina Sørensen 09 Oct, 2014 11:27

Kredsmester LP1 2015 i LP1 er fra Thisted Hundeførerforening

Ved Dansk Kennel Klub kreds 9’s årlige kredsmesterskaber – denne gang i Vejrum ved Struer – leverede THF’s konkurrencehold igen flotte resultater.

Dansk Kennel Klub Kreds 9, dækker vestjylland fra Jammerbugt til Ringkøbing.

Lydighed

I lydighedsprogrammet er der fire forskellige sværhedsgrader – startende med LP1, LP2, LP3 og slutter med elite-klasse, hvor kun de absolut bedste hunde deltager.

Hunde og førere konkurrerer i forskellige klassiske lydighedsøvelser, der skal gennemføres under opsyn af en eller flere dommere. Der stilles krav om præcision i øvelsernes udførelse for at opnå maksimalt antal point. For hver øvelse gives der 0-10 point.

Ved kredsmesterskaberne i Vejrum opnåede THF’s medlemmer følgende resultater:

I LP1 blev Cindy Holmfred og Wilma (Kongepudel) kredsmestre med 168,50 point, mens René Hansen og Freja (Irsk setter) blev 4. bedst i kredsen med 159 point.

I LP1 deltog fra klubben også Lissy Sørensen og Bellis (Kongepudel), Karina Trend Bakmann Sørensen og Dina (Golden Retriever) og Kirsten Jørgensen og Mikki (kleiner munsterlænder)

I LP2 deltog Stine Dahl Nielsen og Jelle (kooiker)

Rally lydighed

I Rally lydighed stilles der mindre så krav til perfektion i øvelserne i forhold til traditionel lydighed. Konkurrenceformen ligner i høj grad den daglige træning, hvor man må rose og motivere hunden.

Hund og fører skal gennemføre en bane, som er designet af en rally dommer. Til hver ny konkurrence anvendes en ny bane. Deltagerne får først kendskab til banen umiddelbart inden konkurrencen. På banen står en række skilte (10-20 stk. efter konkurrencens niveau). På hvert skilt står der oplysninger om, hvilken øvelse der skal udføres. Man må kommunikere med sin hund med kommandoer og opmuntre gennem sit kropssprog etc. Dog må man ikke røre ved hunden eller give den godbidder under konkurrencen.

Konkurrencerne afvikles i tre sværhedsgrader: Begynder, Øvede og Ekspert. Alle starter med at have 100 point, hvorefter, der foretages fradrag for evt. fejl. Hvis to ekvipager (hund/fører) står lige, er det tiden, som tæller.

Ved kredsmesterskaberne i Vejrum opnåede THF’s medlemmer følgende resultater

Begynderklassen

3. bedst i kredsen Stine Dahl Nielsen og Jelle (Kooiker)

4. bedst i kredsen Cindy Holmfred og Wilma (Kongepuddel) 95 point

Øvet klassen

4. bedst i kredsen Karina Bakmann Sørensen og Dina (Golden retriever)

Billedet viser hele holdet, der deltog i kredsmesterskaberne: Fra venstre Cindy Holmfred og Wilma, Lissy Sørensen og Bellis, Rene Hansen og Freja, Stine Dahl Nielsen og Jelle, Karina Trend Bakmann Sørensen og Dina, Kirsten Jørgensen og Mikki

Den 30. August var Thisted hundeførerforening repræsenteret ved Danmarksmesterskabet i Vamdrup.

Den 30. August afholdt Dansk Kennel Klub Danmarksmesterskab i både Lydighed og Rally lydighed i Vamdrup syd for Kolding.
Forud for Danmarksmesterskabet, var de 20 bedste ekvipager i hver klasse blevet udtaget.

Fra THF var Karina Bakmann Sørensen og Dina (Golden Retriever) kvalificeret til at deltage i Rally lydighed – øvet klassen.

I den indledende runde opnåede de 92 point (ud af 100 mulige) og kom dermed videre til finalen blandt de 10 bedste hunde i Danmark.

I finalerunden opnåede de det maksimalt mulige - nemlig 100 point. Dette gav en gennemsnit på 96 point – og det rakte til en flot samlet 5. plads ved DM2014.

https://www.youtube.com/watch?v=3vTM_L2qRzE

https://www.youtube.com/watch?v=7bqpOKqX_oc  • Comments(0)//www.thf-thisted.dk/#post109